Blog Timeline Sidebar Right

Check out our Latest News!

February 2024

Zbulimi i gjuhës së urrejtjes

Ju ftojmë të dëgjoni podcast-in "Zbulimi i gjuhës së urrejtjes", me të ftuarin Valon A. Syla. Projekti që synon të zbulojë ndikimin e gjuhës së urrejtës ndaj gazetarëve në Evropën Juglindore financohet nga Fondacioni Friedrich Naumann dhe mbikëqyret shkencërisht nga Laboratori i Gazetarisë së Paqes në Universitetin Aristotele të Selanikut, Greqi. Universiteti i Prishtinës, përmes Departamentit...

Fjalimi i Rektorit me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Të nderuar, Është kënaqësi e veçantë për mua që në emrin e universitetit t’ju uroj mirëseardhje në këtë sallë të senatit akademik dhe në këtë ditë emblematike ndërkombëtare që shënon gjuhën amtare. Është po ashtu privilegj që unë sot do te kem mundësinë që të nënshkruaj një marrëveshje domethënëse bashkëpunimi me ministren Nagavci, jo vetëm si dëshmi...

Fjalimi i Rektorit në ceremoninë e ndarjes së mirënjohjeve për studentët e dalluar / lista e Rektorit, me rastin e 54 vjetorit të UP-së

Të nderuar anëtarë të Këshillit Drejtues,Të nderuar prorektorë,Të nderuar dekanë të njësive akademike,Të nderuar prodekanë,Të nderuar përfaqësues të studentëve,Të dashur studentë, Sot, teksa jemi mbledhur në këtë mjedis emblematik të universitetit tonë të dashur, e gjejmë veten të rrethuar me profesorë dhe studentë që janë dëshmi e rrugës së dijes dhe traditës universitare që është zhvilluar...

February 2024

Top drejtimet më të kërkuara në UP

Fatbardha Vitia, studente në Departamentin e Gazetarisë Vendimi se çka do të studiojmë nuk është asnjëherë i lehtë. Për të rinjtë, Universiteti i Prishtinës ofron një serë programesh studimore. Në këtë artikull, ju do të informoheni më shumë për pesë drejtimet më të kërkuara në UP në vitet e fundit, si dhe perspektiven e secilit prej...

January 2024

Pse të studiosh në Universitetin e Prishtinës?

Studimet në Universitetin e Prishtinës paraqesin një mundësi të shkëlqyer për orientimin tuaj në karrierë. Janë një serë arsyesh pse UP-ja duhet të jetë institucioni në të cilin ju duhet të kaloni gjysmë-dekadën e radhës të jetës suaj, e të cilat po i listoj më poshtë: Cilësia e arsimit UP-ja është institucioni më i vjetër, më i...

December 2023

Më në fund lëvizje e lirë. Një e drejtë e vonuar për Kosovën

Migrimi - një dukuri e kamotshmeMigrimi është dukuri e vjetër sa vetë njerëzimi. Sipas Organizatës Ndërkombëtare të Migrimit (IOM), në vitin 2020, pothuajse 281 milionë njerëz jetonin në një vend të ndryshëm nga vendi i tyre i lindjes, ose rreth 128 milionë më shumë se 30 vjet më parë. Në vitin 1990 ishin 153 milionë...

Verifikimi i lajmeve të rreme dhe përvojat e gazetarëve të rinj lidhur me këtë dukuri

Temë e episodit të radhës së UP Podcast është verifikimi i lajmeve të rreme dhe përvojat e gazetarëve të rinj me këtë dukuri. Studentja në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Bleona Thaçi, së bashku me kolegët e saj gazetarë Fatjona Rudin dhe Etrit Rexhepin, flasin rreth mënyrës dhe rëndësisë për verifikim të lajmeve...