Masonry Sidebar Right

Check out our Latest News!

Fjalimi i rektorit në ceremoninë e hapjes së Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës 2024

Të nderuar zonja dhe zotërinj, Të nderuar profesorë, Të nderuar studentë, Të nderuar të pranishëm, Mirë se vini në Edicionin e 24-të të Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës, PISU 2024. Jemi mbledhur sot në këtë pjesë qendrore të kryeqytetit tonë të dashur, Prishtinës, menjëherë përballë selisë së universitetit, simbol i dijes dhe përparimit, për të nisur një udhëtim zbulimi...

Rector’s Speech at AUF’s Regional Conference of Rectors of Central and Eastern Europe: International of Higher Education Institutions in Central and Eastern Europe

Distinguished Rectors and Vice-Rectors, Esteemed Colleagues, Honored Guests,  Ladies and Gentlemen,  It is my distinct pleasure to be able to address this distinguished gathering today on the topic of internationalization of higher education institutions in Central and Eastern Europe. This theme is critical as we explore the transformative impact of global partnerships in academia and chart the strategic directions...

Fjalimi i Rektorit me rastin e shënimit të Ditës së Administratës

E nderuara prorektore,I nderuar sekretar i përgjithshëm i universitetit,I nderuar shef i personelit,Të nderuar anëtarë të stafit administrativ,Të nderuar kolegë,Të nderuar të pranishëm, Sot, jemi mbledhur për të shënuar Ditën e Administratës, ditë kjo kur ne nderojmë dhe shprehim vlerësimin e sinqertë për punën dhe kontributet e jashtëzakonshme që secili prej jush jep për Universitetin. Ju jeni...

Rector’s welcoming speech during the Second International Student Conference of Civil Engineering (ISCCE 2024)

Distinguished Rector of the Polytechnic University of Tirana, vice rectors, deans, esteemed professors, distinguished guests, dear students, Good morning and warm greetings to each of you. As the Rector of the University of Prishtina, it is my distinct honor and privilege to welcome you to the Second International Student Conference of Civil Engineering, ISCCE 2024,...

Rector’s Speech during the lecture: “Diverse Dynamics – Women Cultivating the Science Ecosystem” held on International Women’s Day

Esteemed colleagues, distinguished guests, dear students, and aspiring scientists, Today, we gather to celebrate the indomitable spirit and invaluable contributions of women in science. Our journey through the realms of knowledge has been profoundly shaped by the brilliance, resilience, and innovation of women who dared to challenge the status quo. In the annals of scientific history, women...

Fjala e rektorit Qerimi me rastin e Inaugurimit të Qendrës së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike të UP-së

I nderuari z. kryeministër,E nderuara znj. ministre e Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë,E nderuara znj. ministre e Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit,I nderuari dekan Shala i Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike,Të nderuar prorektorë, të nderuar prodekanë, të nderuar profesorë,Të dashur studentë, Është kënaqësi shumë e veçantë t’ju ofroj mirëseardhje në këtë qendër inovacioni e...

Zbulimi i gjuhës së urrejtjes

Ju ftojmë të dëgjoni podcast-in "Zbulimi i gjuhës së urrejtjes", me të ftuarin Valon A. Syla. Projekti që synon të zbulojë ndikimin e gjuhës së urrejtës ndaj gazetarëve në Evropën Juglindore financohet nga Fondacioni Friedrich Naumann dhe mbikëqyret shkencërisht nga Laboratori i Gazetarisë së Paqes në Universitetin Aristotele të Selanikut, Greqi. Universiteti i Prishtinës, përmes Departamentit...