Blog

Projekti “Gazetarët e rinj”, gjuha e urrejtjes dhe përpjekjet në luftimin e saj

Në këtë episod të UP Podcast, profesori në Departamentin e Gazetarisë, Muhamet Jahiri dhe gazetari Eduart Krasniqi, së bashku me moderatoren Erlinë Koca, diskutojnë rreth gjuhës së urrejtjes dhe përpjekjeve për ta luftuar atë.  Një prej iniciativave të tilla është edhe projekti "Gazetarët e rinj", program i komunitetit lokal të OKB-së që zbatohet në Kosovë nga...

Një adresë e re për Shëndetin Mendor

Një adresë e re për Shëndetin Mendor

Shkruan Prof. As. Dr. Fitim Uka A ju ka ndodhur ndonjëherë të dëshpëroheni me veten, të zhgënjeheni shumë nga të tjerët, ta urreni punën, ta humbni besimin dhe shpresën për të ardhmen? Tingëllon e vështirë vetëm po ta imagjinoni e sa e vështirë mund të jetë nëse e përjetoni vërtet?! Asgjë më nuk është e njëjtë....

Urbs et templa Dardaniae – zbulimi i fundit nga Ulpiana / Iustiniana Secundae

Në kuadër të një partneriteti në mes të Universitetit të Prishtinës, Ecole Normale Supérieur, Paris dhe Institutit Arkeologjik të Kosovës, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ambasadës së Francës, Ministrisë së Punëve të Jashtme të Francës dhe Bashkimit Evropian, nën udhëheqjen e arkeologëve Arben Hajdari (UP), Christophe J. Goddard (CNRS/ENS/AOROC) dhe Milot...

Universiteti i Prishtinës për herë të parë në “Times Higher Education”

Universiteti i Prishtinës ka shënuar arritjen e radhës në rrafshin ndërkombëtar. Për herë të parë që nga themelimi i tij institucioni ynë është renditur në Times Higher Education (THE), një pikë referimi global për përsosmëri në arsim të lartë, kërkim shkencor dhe inovacion. Renditja vjetore "THE” vlerëson në mënyrë rigoroze universitetet në mbarë botën. Në këtë...

Gjithçka gati për UVP’23

#UPpodcast vazhdon me serinë e radhës dhe këtë të hënë diskutohet për Universitetin Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe bashkëpunimet ndërkombëtare të UP-së. Në studio me Dren Gërgurin ishte Lumnije Bajrami, Drejtoreshë e Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë në UP. Më pak se një muaj na ndanë nga fillimi i Universitet Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe në podcast...