Audio

Verifikimi i lajmeve të rreme dhe përvojat e gazetarëve të rinj lidhur me këtë dukuri

Temë e episodit të radhës së UP Podcast është verifikimi i lajmeve të rreme dhe përvojat e gazetarëve të rinj me këtë dukuri. Studentja në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Bleona Thaçi, së bashku me kolegët e saj gazetarë Fatjona Rudin dhe Etrit Rexhepin, flasin rreth mënyrës dhe rëndësisë për verifikim të lajmeve...

Projekti “Gazetarët e rinj”, gjuha e urrejtjes dhe përpjekjet në luftimin e saj

Në këtë episod të UP Podcast, profesori në Departamentin e Gazetarisë, Muhamet Jahiri dhe gazetari Eduart Krasniqi, së bashku me moderatoren Erlinë Koca, diskutojnë rreth gjuhës së urrejtjes dhe përpjekjeve për ta luftuar atë.  Një prej iniciativave të tilla është edhe projekti "Gazetarët e rinj", program i komunitetit lokal të OKB-së që zbatohet në Kosovë nga...

Gjithçka gati për UVP’23

#UPpodcast vazhdon me serinë e radhës dhe këtë të hënë diskutohet për Universitetin Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe bashkëpunimet ndërkombëtare të UP-së. Në studio me Dren Gërgurin ishte Lumnije Bajrami, Drejtoreshë e Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë në UP. Më pak se një muaj na ndanë nga fillimi i Universitet Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe në podcast...