Fjalimi i rektorit në ceremoninë e hapjes së Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës 2024

Fjalimi i rektorit në ceremoninë e hapjes së Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës 2024

Të nderuar zonja dhe zotërinj,
Të nderuar profesorë,
Të nderuar studentë,
Të nderuar të pranishëm,

Mirë se vini në Edicionin e 24-të të Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës, PISU 2024. Jemi mbledhur sot në këtë pjesë qendrore të kryeqytetit tonë të dashur, Prishtinës, menjëherë përballë selisë së universitetit, simbol i dijes dhe përparimit, për të nisur një udhëtim zbulimi dhe rritje intelektuale që fillon sot, më 8 korrik, dhe zgjat deri më 19 korrik.

Kemi përgatitur për ju 28 kurse, ku secili përfaqëson njësitë akademike, departamentet dhe programet e ndryshme të universitetit tonë. Këto kurse variojnë nga shkencat sociale, drejtësia, ekonomia, bujqësia, deri te shkencat e natyrës dhe ato teknike dhe artet, mjekësia, si dhe studimet gjinore dhe zhvillimi i qëndrueshëm. Programi ynë përfshin gjithashtu diskutime ndërvepruese, forume, panele dhe një gamë aktivitetesh argëtuese, të gjitha të konceptuara me kujdes, për të ofruar një përvojë të plotë dhe pasuruese për të gjithë pjesëmarrësit.

Në Universitetin e Prishtinës, ne e kuptojmë se dija është e pafund dhe ajo zhvillohet me çdo moment që kalon. Prandaj, jemi krenarë që të ndajmë me ju se kurset që ofrojmë do të lehtësohen nga profesorë që janë autoritete të njohura ndërkombëtare dhe ndihmohen nga literatura bashkëkohore, duke ngritur përvojën tuaj të mësimit në një standard ndërkombëtar të vërtetë.

Universiteti ynë Veror nuk është vetëm një ngjarje akademike. Është dëshmi për përpjekjen e vazhdueshme të universitetit tonë për të udhëhequr vendin dhe Evropën Juglindore në ofrimin e mundësive të shkëlqyera të arsimit të lartë. Është një platformë ku ne festojmë fuqinë fascinuese të mësimit, gëzimin e shkëmbimit dhe vlerën e perspektivave të ndryshme. Ne besojmë me të vërtetë se studentët tanë, pra ju, nuk jeni vetëm e ardhmja e këtij rajoni, por katalizatorë të ndryshimit global.

Si shenjë e njohjes së angazhimit dhe përkushtimit tuaj, pjesëmarrësit tanë që ndjekin të paktën 80 % të ligjëratave dhe dalin të suksesshëm në provime, do të fitojnë kredi ECTS. Kjo arritje do të simbolizohet përmes Certifikatës së Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës 2024, një simbol i përkushtimit dhe aftësisë akademike.

Universiteti ynë Veror gjithashtu synon të kultivojë shpirtin e debatit dhe mendimit kritik, një përbërës kyç për përparimin shoqëror. Me këtë qëllim, do të organizojmë forume publike që angazhojnë pjesëmarrësit në dialogë për sfidat e ndryshme socio-ekonomike, me të cilat shoqëritë tona ballafaqohen sot.

Në përputhje me frymën e një universiteti ndërkombëtar, anglishtja do të jetë gjuha jonë e komunikimit, duke lidhur mendjet nga e gjithë bota.

Duke filluar këtë udhëtim të PISU 2024, le të kujtojmë se kjo është më shumë se një mundësi mësimi. Është një platformë që lidh të kaluarën dhe të ardhmen, një dëshmi për fuqinë e arsimit dhe një homazh për rolin e Universitetit të Prishtinës si kontribuues i rëndësishëm në peizazhin intelektual të vendit dhe të rajonit më të gjerë të Evropës Juglindore.

Mirë se vini në PISU 2024! Përqafojeni këtë udhëtim, krijoni kujtime të paharrueshme dhe le të bëjmë së bashku universitetin tonë dhe rajonin tonë një farol dijeje, përfshirjeje dhe përparimi. Suksesi juaj këtu do të jetë suksesi ynë i përbashkët. Le të ecim përpara, të bashkuar në kërkimin tonë për dije dhe angazhimin tonë për të ndërtuar një të ardhme më të mirë e më të ndritur.

Faleminderit!

 

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *